Sfaturi utile
Oricine a trecut vreodata prin procesul de renovare la domiciliu, poate, fara indoiala sa garanteze cat de usor poate sa-si faca rau. Dupa ce au trecut prin asta, unii oameni ajung in cele din urma sa creada ca nu pot face nimic cu privire la praful si resturile care se raspandesc peste tot sau pur si simplu le ignora pana cand va veni timpul pentru finalizarea curateniei. Exista mai multe optiuni pe care le poti alege atunci cand vine vorba de protejarea obiectelor de mobilier.
Acopera mobila cu panza
Acoperirea mobilierului cu tesaturi poate fi cea mai logica alegere, mai ales daca dispui de un buget mai restrans. Aceasta metoda de protectie a mobilei s-a dovedit a fi eficienta intr-o anumita masura. Daca ai o multime de materiale care iti sunt inutile, cel mai simplu mod este de a acoperi cu ele pur si simplu mobilierul pe care doresti sa-l protejezi. Cu toate acestea, exista si anumite dezavantaje. De exemplu, indiferent de cat de atent plasezi panza, exista riscul ca aceasta sa cada de pe mobilier. Pana cand observi problema, s-ar putea ca pretioasa ta masa de cafea antica sa fie deja acoperita cu praf. Acesta, desigur, este cel mai mic prejudiciu care ar putea fi cauzat in timpul renovarii. Daca te decizi la tesaturi, asigura-te ca realizezi acest lucru in mod corespunzator.
Acopera mobilierul cu folie de plastic
A doua optiune pentru protectia mobilei, este, intr-un fel, similara cu cea dintai. Mobilierul ramane la locul sau, dar poate fi acoperit cu folie pentru a ramane intact. Partea superioara a acestei versiuni de protectie este faptul ca mobilierul poate fi protejat suplimentar daca lipesti marginile foliei de podea. Daca nu reusesti sa faci acest lucru, este posibil sa te confrunti cu aceleasi probleme cu care ai putea sa te confrunti daca utilizezi tesaturi.
Muta mobila intr-o alta camera
Din cauza ca nu toti detinem tesaturi sau folii mari de plastic, unii dintre noi optam sa mutam mobila in timpul renovarii in alta camera, la acel moment. Acest lucru ofera posibilitatea de a goli complet camera iar cei care se ocupa de renovare isi pot vedea de treaba, fara sa isi faca griji ca mobilierul ar putea fi avariat. Cu toate acestea, aceasta solutie dubleaza volumul de munca. Ia in considerare ca te vei forta sa transporti bucati de mobilier mult mai mari si mult mai grele decat o masa de cafea. De asemenea, in momentul in care termini de renovat esti obligat sa aduci imediat mobila inapoi. Acest lucru creste riscul deteriorarii peretilor si a pardoselilor.
Muta mobila intr-un depozit
Exista numeroase motive pentru care majoritatea oamenilor decid sa isi mute temporar mobilierul intr-o unitate de depozitare. Nimeni nu vrea sa se gandeasca ca praful va afecta canapeaua intr-un mod nedorit. Ce protectie mai buna poate exista decat de a muta lucrurile care au nevoie de protectie? Este o ameliorare imensa a stresului, atat pentru tine cat si pentru cei care practic realizeaza procesul de renovare.
Desigur, nu toti sunt dornici sa isi trimita mobilierul la o destinatie relativ necunoscuta. Fireste, majoritatea dintre noi doresc sa aduca mobilierul inapoi si sa realizeze intreg procesul de renovare la fel de rapid. Cum eficienta timpului este o preocupare principala, au aparut unitatile de stocare portabile, o solutie care s-a dovedit mai mult decat eficienta. Mobilierul este in afara casei dar totusi la indemana. Cu toate acestea este necesara ambalarea si planificarea, dar cei care au facut asta recunosc ca se merita efortul suplimentar. Preturile sunt, de asemenea, destul de accesibile, astfel incat cea mai mare problema a tuturor si anume bugetul, nu va fi chiar atat de costisitor.
In final, sper ca nu ai renuntat la ideea renovarii casei tale. Scopul acestui articol este de a-ti oferi o perspectiva asupra modului de a face aceasta treaba mai putin stresanta, fara sa trebuiasca sa te gandesti la daunele pe care mobilierul tau le-ar putea suferi in urma acestui proces. Indiferent de optiunea pe care o alegi, inarmeaza-te cu rabdare pana cand totul este pus la loc inapoi.
Etichete: ce faci cu mobilierul cand renovezi, cum sa protejezi mobila de praf, mobila in timpul renovarii