Anul trecut, compania de imprimare 3D Italiana WASP a dezvaluit cea mai mare imprimanta 3D. Este un turn hexagonal inalt de 12-13 metri si 6-7 metri latime. Dimensiunea masinariei, ce este denumita Big Delta, nu a fost o incerare pentru a ajunge in cartea recordurilor, ci a fost o incercare pentru a ajunge in Utopia. Imprimanta este realizata pentru a construi case, in locurile indepartate in care este nevoie de ele, ieftin si a materialului gasit aici.
Un purtator de cuvant a celor de la WASP a spus ca ceea ce fac eei este un experiment cumva extrem. Nimeni nu a imprimat pamant si paie. Cu acest modul vor sa dovedeasca tutoror, chiar si lor, faptul ca o pot face. In momentul de fata cu asta se ocupa.
Intr-o localitate numita Massa Lombarda, in provincia Italia din Ravenna, acestia au inceput sa-si construiasca un Sat Tehnologic, denumit Shamballa. Acestia au produs un zid de inaltimea medie a unei persoane obisnuite.
Potrivit celor de la WASP, extruderul transforma pamant si paie care sunt combinate intr-un mixer si devin un material armat cu fibre, cum este un material compozit. Grupul sustine ca folosind tehnologia aceasta, doi oameni pot construi un adapost intr-o saptamana.
Mai mult decat atat, adapostul nu trebuie sa fie de tip cutie, doar util si plictisitor. Peretii se pot curba si ondula, casele pot fi fara colturi, asa ca nevoiasii lumii pot obtine cea mai buna tehnologie de arhitectura.
WASP nu este singura firma care a incercat sa printeze structuri de case sau case. Mai exista o serie de firme care lucreaza la asta, insa cei de la WASP par a fi cei mai idealisti. Acestia nu si-au patentat inventiile si invita pe toata lumea ce isi doreste sa contribuie sa mearga sa ii ajute la construirea Shamballei.
Acestia spera ca Big Delta eventual va fi capabila sa creeze 100,000 de case pe zi, ce sunt atat de necesare in lume in urmatorii 15 ani.
Etichete: arhitectura 3D, imprimanta 3D, imprimanta 3D de case, imprimare 3D, imprimare 3D de case, WASP