Aproape majoritatea dintre noi facem multe lucruri pentru a ne asigura ca avem grija de noi insine cat de bine putem. Incercam sa mancam sanatos, sa avem un stil de viata cat mai bun, dar si sa avem un zambet uimitor, ingrijindu-ne dintii. Un zambet inseamna o mie de cuvinte chiar de la prima vedere. De aceea, trebuie sa avem grija de dintii nostri, periindu-i de doua ori pe zi, dupa trezire si inainte de a merge la culcare.
Cu toate acestea, periajul de doua ori pe zi nu este tot ceea ce este necesar. De fapt, probabil ca ti-ai spalat dintii gresit toata viata! Nu este vina ta, este ceva ce ai preluat de la o varsta frageda.
Schimba-ti periuta de dinti!
Exista sanse mari sa ai nevoie de o periuta de dinti noua, mai ales daca o tii in baie. Intr-un studiu realizat de Universitatea Quinnipiac, peste jumatate din toate periutele de dinti au urme de materii fecale asupra lor. Cum au ajuns acolo? este ceea ce te intrebi. Atunci cand tragi apa fara a inchide capacul toaletei, continutul vasului de toaleta se scurge in interior si se pulverizeaza. Ce imagine urata. Noroc pentru tine, ca periutele de dinti sunt ieftine, asa ca inlocuirea celei pe care o ai acum nu este chiar greu. Ce poti face in viitor, daca te decizi sa iti pastrezi periuta de dinti in baie, este sa pui un capac pe capul periei sau sa o depozitezi in dulapior. In acest fel, nu utiliza o periuta de dinti care este in contact cu continutul vasului de toaleta.
Se recomanda sa arunci orice periuta de dinti dupa 3 luni de utilizare sau dupa o perioada in care ai fost bolnav. Periuta trebuie sa aiba parul moale si sa nu crape smaltul dintilor. De asemenea, trebuie sa arunci periuta de dinti folosita in timp ce ai fost bolnav, deoarece periuta va fi plina de bacterii.
Periutele de dinti vin in toate formele si dimensiunile. Gaseste una care nu doar sa se potriveasca mainii tale, dar care are si un cap de perie rezonabil care nu este nici prea mic, dar nici prea mare.
Uita-te la cum iti periezi dintii
Periajul mai agresiv nu este un periaj mai inteligent, deoarece dintii tai sunt sensibili. Aplicand prea multa presiune asupra dintilor, iti poti pierde smaltul care iti protejeaza dintii si face mai mult rau decat bine.
Sa fim atenti cat timp dureaza perierea. Unii dintre noi pot sa admita ca nu petrec destul de mult timp in baie, periind dintii. Studiile arata ca majoritatea dintre noi petrecem doar 45 de secunde din cele 2 minute recomandare pentru periere. Cel mai bun mod de a ne spala dintii este sa ne privim in oglinda si sa curatam fiecare dinte de 15-20 de ori folosind miscari circulare spre interior.
Alte elemente pe care uitam sa le spalam sunt gingiile si limba noastra. Bacteriile iubesc sa se uneasca la baza dintilor , unde se intalnesc cu gingiile.
Pastreaza dintii curati pe tot parcursul zilei
Asigura-te ca dedici timp cel putin o data pe zi tuturor operatiunilor- periaj, ata dentara si apa de gura. Acestea vor agita bacteriile din gura si vor mentine dintii mult mai sanatosi.
Etichete: cum sa iti periezi dintii corect, periaj corect, zambet perfect