Castravetii apartin aceleiasi familii ca si dovlecelul, dar si pepenele verde. La fel ca pepenele verde, castravetele este alcatuit mai mult din apa avand 95% apa in componenta, ceea ce inseamna ca daca il consumi in timpul unei zile fierbinti de vara te va ajuta sa ramai hidratat.
Cu toate acestea exista motive sa mananci castraveti intregul an. Cu vitamina K, vitaminele B, cupru, potasiu, vitamina C si magneziu, castravetii te pot ajuta sa eviti anumite deficiente nutritionale care sunt foarte raspandite intr-o dieta obisnuita.
Mai mult decat atat, castravetii contin polifenoli unici si alte compusi care ar putea sa-ti reduca riscul cronic de boli si multe multe altele.
1.Iti protejeaza creierul
Castravetii contin un favonol anti inflamator numit fisetin care pare sa joace un rol important in sanatatea creierului. In aditie cu imbunatatirea memoriei si protejarea celulelor nervoase de la declinul ce are legatura cu varsta, fisetinul se pare ca previne memoria progresiva si problemele de invatare la soareci cu boala Alzheimer.
2.Iti imbunatateste respiratia
Daca tii o bucata de castravete pe limba ai putea sa scapi de mirosul din gura ce cauzeaza bacterii. Potrivit principiilor lui Ayurveda, sa mananci castraveti ar putea sa te ajute sa elibereze excesul de caldura din stomac, una dintre principalele cauze ale mirosului neplacut.
3.Sprijina o inima sanatoasa
Castravetii contin potasiu, care este asociat cu nivelele scazute de presiune a sangelui. Un echilibru corespunzator de potasiu, atat inauntrul cat si in afara celulelor tale este extrem de important pentru ca organismul tau sa functioneze corespunzator.
Ca si electrolit, potasiu este un ion incarcat pozitiv care poate mentine o anumita concentratie pentru a-si indeplini functiile, ceea ce include interactionarea cu sodiul pentru a ajuta la controlarea transmisiilor implusurilor nervoase, contractiilor musculare si functiilor inimii.
Etichete: beneficiile castravetilor, castravete, castravetele, castraveti, despre castraveti